Protectia intimitatii

Tags: camere video | detectiv | filaj ilegal | firma detectivi particulari | microfoane spion | santaj

Protectia Intimitatii

Un om de afaceri din Bucuresti a apelat la noi deoarece avea impresia ca este urmarit. El credea ca vreun partener de afaceri doreste sa vada ce activitate are si ne-a rugat

sa verificam. Detectivii au format o echipa care sa aplice proceduri de contra-filaj. Dupa doua zile de activitate aveam o lista cu autovehiculele folosite de cei care il urmareau pe clientul nostru.

Verificand numerele masinilor am observat faptul ca niciuna dintre acestea nu apartineau vreunui detectiv particular sau vreunei firme de detectivi. Mai mult, am observat faptul ca jumatate dintre proprietarii masinilor care il urmarea pe clientul nostru aveau un bogat cazier de infractiuni comise cu violenta.

Detectivii au considerat, de comun acord cu clientul ca este vremea ca ei sa se retraga, iar un filaj de acest gen sa fie gestionat de politie. Asa cum si-au imaginat si detectivii nostri, persoanele care il filau pe afacerist erau niste talhari care aflasera ca in perioada respectiva acesta urma sa intre in poseseia unor mari sume de bani lichizi.

In lumina "reflectoarelor"

O agentie de detectivi din Olanda a apelat la serviciile Companiei de Anchete si Filaj pentru a ajuta niste clienti care aveau probleme in Romania. Acestia venisera in tara noastra pentru a-si trai povestea de dragoste, iar acum erau victimele unor escroci care pareau a fi pus stapanire pe viata lor si le transformasera visele in cosmaruri.

Detectivii au aflat faptul ca respectivul cuplu de olandezi venise in tara noastra de doua ori. Ei petrecusera cate o saptamana de fiecare data in tara noastra. Vizitasera Sinaia si se distrasera pe cinste. Problemele au aparut dupa a doua escapada. Ei au primit scrisori de amenintare si mai multe fotografii in care apareau in ipostaze intime.

Detectivii care au analizat situatia au constatat faptul ca majoritatea fotografiilor proveneau din camerele de hotel in care cei doi olandezi se cazasera in timpul sejurului din Romania. Dupa semnarea contractului, detectivii s-au deplasat la hotelul respectiv si folosit aparatura din dotare pentru a detecta eventualele camere video. Rezultatele au fost spectaculoase. Au fost detectate un numr de 14 camere video wirless care erau amplasate in mai multe camere ale hotelului.

Camerele erau disimulate in diferite obiecte, erau alimentata direct la reteaua de electricitate a hotelului. In afara de camerele wirless, in camere erau amplasate mai multe microfoane spion. Acestea erau disimulate in diferite piese de mobilier si aveau de asemenea o autonomie nelimitata din cauza faptului ca fire subtiri le conectau la reteaua de electricitate.

Dupa ce au facut aceasta descoperire, detectivii au trecut la supravegherea hotelului pentru a putea sa afle cine "exploateaza" respectivele dispozitive de interceptare ilegal amplasate. Simpla detectare a unor camere video sau microfoane spion nu rezolva o situatie de acest gen.

La cateva zile de la momentul in care detectivii au depistat microfoanele spion si camerele video disimulate ei au reusit sa ii descopere si pe escroci. Acestia isi organizasera un "centru de ascultare" intr-o dubita parcata la aproximativ 100 de metrii de hotel.

Mai cititi: