Scandalul detectivilor din Anglia

Premierul britanic David Cameron are, din nou, de dat unele explicații, în urma informațiilor recente conform cărora fostul său director de comunicare, Andy Coulson, implicat în

scandalul interceptărilor telefonice, a fost plătit de grupul News International în timp ce era angajatul Partidului Conservator, în 2007. Fostul editor al publicației "News of the World", arestat în scandalul interceptărilor ilegale din Marea Britanie, a fost plătit timp de mai multe luni de News International, chiar și după ce acesta începuse să lucreze pentru conservatori, relatează BBC.

Dezvăluirea privind legătura financiară pe care Coulson a păstrat-o cu grupul media condus de Rupert Murdoch deși deținea un rol important în cadrul Partidului Conservator, va provoca noi controverse, scrie presa britanică.

Iar cel care va trebui să dea explicații este premierul David Cameron, susțin cei din Partidul Laburist. "Primul-ministru trebuie să explice imediat dacă aceste acuzații sunt adevărate", a declarat un oficial al laburiștilor.

Coulson a fost angajat de conservatori în iulie 2007, cu un salariu anual de 275.000 de lire sterline, la șase luni după ce demisionase din funcția de editor al ziarului "News of the World", în urma arestării ziaristului Clive Goodman și a detectivului privat Glenn Mulcaire, acuzați că au spart căsuța vocală a staff-ului Palatului Buckingham.

După ce a devenit premier, Cameron l-a luat pe Coulson în guvern, în funcția de director de comunicare.

Fostul editor al "News of the World", arestat luna trecută, a negat faptul că ar fi știut despre interceptările telefonice ale unor vedete sau politicieni din Marea Britanie.

Magnatul Rupert Murdoch a decis, luna trecută, să închidă controversata publicaţie după reaprinderea mega-scandalului legat de interceptările telefonice făcute de către jurnalişti în căutarea subiectelor de senzaţie.

Evenimentul Zilei - 2011

Mai cititi: