Teste de integritate

Tags: detectiv | investigatii | teste de integritate | verificarea angajatilor

Teste detectivi particulariTestele de integritate sunt absolut necesare in momentul in care un om de afaceri doreste sa vada care sunt riscurile ca un angajat propriu sa il tradeze. Acest procedeu consta in realizarea unui

scenariu si punerea angajatilor in mod controlat in fata unor situatii identice cu cele in care ei si-ar putea trada angajatorii. Pretul se calculeaza per angajat, iar grupurile mari de angajati care necesita o testare implica discount-uri. 


Scenariile sunt facute de expertii de la Blackwater Intelligence impreuna cu reprezentantii clientului. Ele impun pregatiri ample si cauta sa creeze premise identice cu cele reale. Detectivii pot analiza comportamentul celor vizati vreme de cateva zile pentru a aduna informatii.

De regula scenariile nu urmaresc sa corupa un angajat ci doar sa vada daca el poate rezista unor tentatii decente. Detectivii nostri nu vor oferi tentatii de ordinul sutelor de mii de euro doar pentru a demonstra ca un angajat cedeaza. Un detectiv poate analiza impreuna cu angajatorul si cu angajatii testati (la cererea angajatorului) filmarile din timpul testului la finalul acestuia.

Tot atunci poate fi realizat un instructaj cu privire la protectia impotriva scurgerii de informatii.

Testele sunt stabilite de comun acord cu angajatorul si sunt menite sa incerce predisponibilitatea unui angajat de a trada compania pentru care lucreaza. Detectivii au grija ca fiecare test sa fie facut in functie de specificul companiei angajatoare.

Testul cuprinde:

- scenariu elaborat de detectivi de comun acord cu angajatorul

- filmari profesioniste ale reactiilor subiectului testat

- interpretari ale modului de reactie in timpul testului

- recomandari cu privire la subiectele testului

- la cererea clientului se poate face un instructaj bazat pe rezultatele testului.

Mai cititi: